اگر توسعه دهنده وب هستید و با زبان PHP کار می کنید، حتما حداقل نام های Codeigniter و Laravel را شنیده اید. هر دو از فریم ورک های شناخته شده PHP هستند. اولی یکی از قدیمی ترین ها و دومی از جدیدترین ها. بنده به شخصه به عنوان برنامه نویس PHP این پیشنهاد را به شما می کنم که اگر تا حالا فقط از خود PHP برای توسعه وب استفاده کرده اید، حتما به سراغ یکی از فریم ورک های PHP بروید. به دلایل مختلف، یکی از دلایل نقل مکان می تواند امنیت وب باشد. ببینید شما به عنوان توسعه دهنده وب قادر به آپدیت پیوسته نرم افزار خود نیستید، چرا که نه وقت آن را دارید و نه اینکه از نظر مالی برای شما به صرفه می باشد. ولی اگر از فریم ورک استفاده کرده باشید، کافی است همواره هسته فریم ورک خود را آپدیت نگه دارید. با این طریق خیالتان از نظر امنیت آسوده است.
انجام کار تیمی با فریم ورک PHP
دلیل دیگری که همواره استفاده از فریم ورک های به نام توصیه شده، به خاطر کارهای تیمی می باشد. شما فرض کنید که مالک شرکتی هستید که در امر توسعه وب فعالیت می کنید. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که می توانید بکنید این است که از شخص برنامه نویسی که کاملا به سلیقه شخصی وب را توسعه می دهد استفاده کنید. اگر بخواهید اشخاص دیگری را وارد تیم برنامه نویسی کنید هماهنگ کردن برنامه نویسان جدید با قدیمی کار بسیار سختی خواهد بود و بدتر اینکه بخواهید برنامه نویس اولیه را کنار بگذارید. در این صورت با مشکلات بزرگی مواجه خواهید شد. اما در صورتی که پروژه از همان اول با یکی از فریم ورک های PHP توسعه داده شده بود با خیال راحت هر برنامه نویسی که با آن فریم ورک آشنا بود می توانست ادامه برنامه نویسی را بر عهده بگیرد.
فریم ورک CodeIgniter
اگر کمی حاشیه رفتم از شما عذر می خواهم. می روم سر اصل مطلب، ببینید بنده به شخصه با هر دو فرم ورک کار کرده ام، با Codeigniter بیشتر و با Laravel کمتر، کدایگنایتر یکی از قدیمی ترین فریم ورک های PHP می باشد و اصطلاحا به آن بابابزرگ فریم ورک های PHP گفته می شود. اگر میخواهید برنامه ای را توسعه دهید که روی هر هاست اشتراکی به راحتی قابل اجرا باشد از کدایگنایتر استفاده کنید. چون به دلیل قدیمی بودن (البته همچنان در حال آپدیت شدن است) روی هر ورژن PHP اجرا می شود و حجم بسیار کمی هم دارد. البته باید بگویم که مقدار کد و دستور بیشتری باید بنویسید و سرعت توسعه شما نیز کمتر خواهد بود.
فریم ورک Laravel
اما در مورد Laravel، کار کردن با این فریم ورک تجربه جالبی است، بسیار پیشرفته است، با کمترین کد نویسی بیشترین کار را انجام خواهید داد. لاراول دارای template engine است که در طراحی یک قالب مادر و کلی بسیار کاربردی می باشد. ولی تنها مشکلی که با این فریم ورک خواهید داشت این است که هاست شما باید دارای ورژنهای بالای PHP باشد. و البته در هاست های اشتراکی برخی امکانات محدود شده است که ممکن است در استفاده از Laravel با مشکل مواجه شوید.
آقا ایول. به این میگن مقایسه.