تنظیمات فایل env در لاراول

تنظیمات فایل env در لاراول

بعد از نصب لاراول شما فایلی به اسم زیر را مشاهده خواهید کرد که در واقع فقط تنظیمات پیش فرض لاراول در آن وجود دارد.

.env.example

برای شروع به کار در لاراول ابتدا باید اسم این فایل را به .env تغییر دهید و تغییرات مورد نیاز را در آن اعمال کنید. اولین کاری که باید انجام دهید این است که برای app_key مقدار دهی کنید. البته این کار به صورت دستی انجام نمیشود و باید با دستور زیر key جدید را ایجاد کنید

php artisan key:generate

که اگر مجددا فایل .env را مشاهده کنید نتیجه شبیه عبارت زیر خواهد بود

APP_KEY=base64:tfs1dMqn+TMqkHyr0Z4bgm+TV1m6QXBF5zz6OFcqCog=

نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که به طور پیش فرض فایل .env در github و یا gitlab کامیت نمی شود چرا که این فایل حاوی اطلاعات مهمی می باشد و نباید با کسی به اشتراک گذاشته شود.

بعد از این مرحله app_name را می توانید تنظیم کنید که همان نام وب سایت شما خواهد بود. بخش مهم دیگری که نیاز به تنظیم دارد اطلاعات پایگاه داده شما می باشد که به شرح ذیل می توانید نام پایگاه داده، پسورد و … را وارد کنید.

DB_CONNECTION=mysql
DB_HOST=127.0.0.1
DB_PORT=3306
DB_DATABASE=homestead
DB_USERNAME=homestead
DB_PASSWORD=secret

در قسمتی از فایل .env تنظیمات مربوط به redis قرار دارد. تنظیمات این بخش اجباری نیست و در صورت نیاز به redis باید این بخش را هم تنظیم کنید. redis فقط مختص لاراول نیست و برای زبان های دیگر هم قابل استفاده است. redis به عنوان cache و پایگاه داده استفاده می شود. این تنظیمات به شرح ذیل می باشد.

REDIS_HOST=127.0.0.1
REDIS_PASSWORD=null
REDIS_PORT=6379

cache کردن تنظیمات انجام شده

برای افزایش سرعت وب سایت و بهتر شدن عملکرد برنامه بهتر است که تنظیمات انجام شده را cache کنید. برای این کار در ترمینال لینوکس وارد ریشه لاراول شده و از دستور ذیل استفاده کنید.

php artisan config:cache

گاهی اوقات ممکن است به دلیل آپدیت تنظیمات لاراول و یا تغییرات در کل نرم افزار نیاز باشد که کل پروژه را غیر فعال کنید. برای غیر فعال کردن کل پروژه از دستور زیر استفاده کنید.

php artisan down

و در نهایت بعد از انجام تغییرات برای برگرداندن پروژه به حالت عادی از دستور زیر استفاده کنید.

php artisan up

دیدگاهتان را بنویسید