امروزه با پیشرفت سریع تکنولوژی و آپدیت سخت افزارها و نرم افزارها، لپ تاپ ها و کامپیوترهای رومیزی به سرعت از دور خارج شده و دیگر کارایی کافی برای نصب سیستم عامل های جدید را ندارند. این مشکل برای کاربران ویندوز بسیار مشهود است اما اگر کاربر لینوکس هستید راه حل ساده ای وجود دارد. آن هم استفاده از ورژن های سبکتر لینوکس است که با رم پایین و سخت افزار قدیمی نیز قابل استفاده است.
لینوکس انواع مختلفی دارد که هر کدام معمولا برای کارهای به خصوصی توصیه می شود. مثلا برای کاربری خانگی و استفاده شخصی معمولا لینوکس Ubuntu توصیه میشود. برای همین هم ما به بررسی انواع لینوکس اوبونتو و اینکه کدام یک برای کامپیوتر های قدیمی مناسبتر است می پردازیم.
Ubuntu
این ورژن اصلی لینوکس اوبونتو است و تمرکز اصلی تیم توسعه اوبونتو روی این ورژن است. اما اگر رم کامپیوتر شما زیر 4 گیگ است این ورژن مناسب سیستم شما نیست و بهتر است انواع دیگر لینوکس را که در ادامه به آنها نیز خواهیم پرداخت امتحان کنید. اما از نکات قوت این لینوکس می توان به منابع آموزشی آن اشاره کرد. در مورد این لینوکس اگر مشکلی داشته باشید در انجمن های مختلف بحثهای بسیاری شده است.
Kubuntu
در لینوکس Kubuntu هم مانند ورژن اصلی به 4 گیگ رم نیاز خواهید داشت. این ورژن کاربری بسیار بهتر و آسانتری نسبت به قبلی دارد و به دلیل دسکتاپ KDE Plasma بسیار از ورژن اصلی زیباتر است. در مجموع اگر مشکل کمبود سخت افزار نداشته باشید این ورژن مناسب ترین گزینه برای شما خواهد بود.
Xubuntu
اگر سیستم شما دارای رم پایینی است این نوع اوبونتو می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. حداقل رم مورد نیاز برای نصب و اجرای این ورژن 512 مگابایت است. دسکتاپ این ورژن چندان دلچسب نیست، هرچند با رم 512 هم کارایی قابل قبولی خواهد داشت.
Lubuntu
در این لیست لینوکس Lubuntu سبک ترین آنهاست. اگر کامپیوتر شما سخت افزار پایینی دارد و یا می خواهید از سخت افزار خود نهایت استفاده را کنید لینوکس Lubuntu می تواند انتخاب مناسبی باشد. این ورژن دارای دسکتاپ زیبایی است و استفاده از آن به دلیل داشتن دگمه استارت شبیه ویندوز، آسان است.